Keresztes Szent János kilenced

Keresztes Szent János kilenced

2020. december 14 - 22.

Mi az a kilenced?

Keresztes Szent János kilencedet végzünk, ami azt jelenti, hogy december 14-től (Szent János ünnepe) 9 napon keresztül, napi rendszerességgel egy kb. 30 perces áhitatot végzünk közösen, de mégis mindenki egyénileg, a saját életritmusának és lehetőségeinek megfelelően. A kilenced egy bevezető imából, majd egy Keresztes Szent János művéből vett részletből, rövid elcsendesedésből és egy záró imából áll.

Legyen imaszándék!

Buzdítok mindenkit egy (v. több) konkrét imaszándék megfogalmazására, amiért ezt a kilencedet felajánlja.
Emellett a kilenced segíteni fog nekünk abban, hogy azt a Keresztes Szent Jánost, akivel a kilencedet végezzük, jobban megismerjük, és az ő közbenjárásával saját életünkben is felismerhessük Isten jelenlétét.

Ki az a Keresztes Szent János?

Szent János belső szabadsága lehetővé tette, hogy állandó szemlélődésben éljen, ugyanakkor gyakorlati feladatokat is megoldjon. Mint prior, rektor és provinciális végezte napi munkáját és  kiváló lelki vezető is volt egyben. Nagy kegyelmeket kaphatunk közbenjárására lelki életünk megújításához, hogy merjük a keskeny ösvényt választani és Istent szenvedélyesen keresni megélt pillanataikban.

Naponta email-en vagy akár előre nyomtatva

Amennyiben csatlakozol a kilencedet végző közösséghez, december 14-től kezdve 9 napon keresztül kapni fogsz minden nap reggel egy email-t a kilenced napi imáival (az email reggel 4-kor érkezik, de az áhitatot természetesen akkor tartod, amikor neked a legmegfelelőbb). Ehhez a lenti szövegdobozba kérlek írd be az email címedet és nyomd meg a feliratkozás gombot. Ezt követően  kapni fogsz egy megerősítő emailt  a postafiókodba (kérlek, hogy ellenőrizd a kampány v. spam mappát is), amiben a megadott linkre kattintva véglegesítheted feliratkozásod.

 

Ha jobban szereted kinyomtatni előre és papírról olvasni a  kilencedet, akkor az alábbi letöltés gombra kattintva lementheted azt és kinyomtathatod.

Mindenkinek áldott, békés és kegyelmekben gazdag adventet és Karácsonyi Ünnepet kívánunk!

 

Ciszterci Ház - Baja    

 

A Ciszterci Ház - Baja elkötelezett a szemlélődő ima megismertetésében és terjesztésében. Ennek egyik nagy tanítómestere a jezsuita Jálics Ferenc atya, akinek Szemlélődő lelkigyakorlat c. könyvét előszeretettel ajánljuk olvasásra és gyakorlásra, nagyszerűen rímelnek ennek a könyvnek a soraira Sarah Young által közölt napi üzenetek. Tervezzük ezen lelkigyakorlatok meghonosítását a Ciszterci Házban is, ezen szándék megvalósításáért kérjük imáitokat 🙂

Scroll to Top