„ÉLET A LÉLEKBEN” (Szentlélek) SZEMINÁRIUM

„ÉLET A LÉLEKBEN”
(Szentlélek) SZEMINÁRIUM

2021. szeptember 27. – december 06.

Helyszín: Ciszterci Ház - Baja

6500 Baja, Tóth Kálmán tér 5.
Szentlélek szeminárium indul Baján!

Kiknek szól az "Élet a Lélekben" lelkigyakorlat?

Élet a Lélekben lelkigyakorlat, Szentlélek szeminárium indul azoknak, akik vágyódnak arra, hogy az Istennel való kapcsolatukat megújítsák. A lelkigyakorlatok során megtapasztaljuk Isten személyes szeretetét, megéljük a vele való közösség békéjét és iránymutatást kapunk arra, hogy a mindennapok során, hogyan tudjuk jelenlétét egyre jobban felismerni magunkban és szeretetének engedelmeskedni.

Mi is az az "Élet a Lélekben" lelkigyakorlat?

Az Élet a Lélekben lelkigyakorlat, a Szentlélek szeminárium egy olyan 10 alkalmon keresztül tartó együttlét, melyben megtapasztalhatjuk az egy igaz és élő Isten szeretetét és elsajátíthatjuk azt, hogy mindennapjainkban hogyan tudjuk a vele való élő kapcsolatot egyre inkább kiterjeszteni életünk minden területére, hogyan ismerhetjük fel akaratát, hogyan hallhatjuk meg hangját? A Szentlélek szeminárium előadások, kiscsoportos beszélgetések és egyéni gyakorlatok révén vezet be bennünket az Istennel való élő kapcsolat kialakításába és annak helyes megélésébe.

Jelen szemináriumot Ernst Sievers missziós atya fejlesztette ki, a Katolikus Karizmatikus Megújulás keretében terjedt el, világszerte gazdag gyümölcsöt hozva, és a római nemzetközi iroda (ICCRS) jóváhagyta.

Célja: hogy elvezessen bennünket az Egyház közösségében a Szentlélek erejének személyes megtapasztalásához és így beteljesíthessük az Isten ránk vonatkozó tervét

Időpontok és témák

09.27. (Hétfő) 0. Alkalom – Előkészítő hét
10.04. (Hétfő) 1. Alkalom - Isten mint Édesapa - és mint Édesanya - személyesen szeret
10.11. (Hétfő) 2. Alkalom - Jézus megment és szabaddá tesz
10.18. (Hétfő) 3. Alkalom - Jézus életed Ura
10.25. (Hétfő) 4. Alkalom - Jézus meghív, hogy tanítványa légy
11.01.  (Hétfő) S Z Ü N E T - ÜNNEP
11.08. (Hétfő) 5. Alkalom - Jézus elküldi neked Szentlelkét
11.15. (Hétfő) 6. Alkalom - A Szentlélek adományokat és kegyelmeket ad neked –  Ima Lélek áradásért
11.22. (Hétfő) 7. Alkalom - A Szentlélek Krisztus Testébe kapcsol

11.29. (Hétfő) 8. Alkalom - A Lélek képessé tesz, hogy gyümölcsöt hozz - „Tanúim lesztek” valamint
12.06. (Hétfő)   Küldetési szentmise – Záró alkalom

Mit ad az "Élet a Lélekben" lelkigyakorlat?

Ha a szeminárium során őszintén döntesz Jézus mellett , rendszerint három nagy felfedezésre juthatsz:

  • A katolikus Egyház kis és nagy közösségeiben hittel megélt élet megerősít és feszabadít
  • A hit hozzásegít az igazi belső örömöd, a lelki békéd és a belső egyensúly helyes megéléséhez
  • A Szentléleknek fontos szerepe van a mindennapi életünkben - „A Vigasztaló… megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam nektek.” /Jn 14,26/

Az „Élet a Lélekben” szeminárium alatt a keresztség és a bérmálás szentségei által kapott kegyelmeket tudjuk megújítani és hatékonnyá tenni mindennapi életünkben Isten kegyelméből.

Mit kér tőlem az "Élet a Lélekben" lelkigyakorlat?

A jelentkezésed magában foglalja azt a szándékot, hogy komolyan akarod venni a hited, a Szentírás olvasását, a mindennapi imát, a bűntől való elfordulást és az Evangéliumot. Továbbá azt, hogy Jézus Krisztus követését az Egyház közösségében akarod egyre mélyebben megélni. A szeminárium elvégzése melletti döntés megkívánja tőled, hogy e lelkigyakorlat folyamatába minőségi időt és energiát fektessél. Ehhez az erőt a Szentlélek biztosítja, részedről az elköteleződés, a vágy és az akarat elengedhetetlenül szükséges.

      SZERETETTEL VÁRUNK

                      A SZERVEZŐK:

CISZTERCI HÁZ – BAJA
JÖJJÖN EL A TE ORSZÁGOD“  KERESZTÉNY MISSZIÓS KÖZÖSSÉG

Hogyan jelentkezhetek?

Jelentkezni lehet többek között online módon interneten keresztül ezen az oldalon. Ha valaki szeretné letölteni és kinyomtatva kitölteni, akkor itt töltheti le a jelentkezési lapot.

A jelentkezési lapot legkésőbb 2021. szeptember 24. péntekig lehet beküldeni online vagy leadni személyesen a bajai sekrestyékben/plébániákon vagy a Ciszterci Házban a szervezőknél vagy e-mailben iroda@cisztercihazbaja.hu -ra elküldve.

A Facebookon a Szentlélek (ÉLSZ) Szeminárium-Baja és térsége csoportban is fel van töltve minden információ, a jelentkezési lap is!

Kérésem, kérdésem van...

Ha felmerül benned bármilyen kérdés, kérés a lelkigyakorlattal kapcsolatban, keress minket bátran az alábbi elérhetőségeken:

+36 (30) 200 5090
iroda@cisztercihazbaja.hu

www.cisztercihazbaja.hu

Ciszterci Ház - szálláshely vezető

Medveczky Bertalan
Ciszterci Ház – Baja

6500 Baja Tóth Kálmán tér 5.

Scroll to Top