Országos imanap hazánkért

Országos imanap hazánkért

2021. január 18. 17,00 Bajai Belvárosi Templom

Január 18. Árpádházi Szent Margit ünnepe lesz. Ezen a napon közel két évtizede országos imanap van hazánkért. Ehhez csatlakozunk mi is itt Baján.

Hiszünk abban, hogy Szent Margithoz hasonlóan akkor éljük meg a hitünket helyesen, ha az Úr elé visszük ügyeinket és hazánkat is. Hisszük, hogy a legnagyobb probléma a bűn és annak térnyerése hazánkban és az egész világon. Nem panaszkodnunk és keseregnünk kell, hanem engesztelnünk a bűnökért és a bűnösökért!!!

A tatárjárás során elpusztított és kivérzett országban Margit meghallotta, mit mond az Isten: „Kerestem köztük olyan embert, aki falat építene, és odaállna a résbe elém az országért...” (Ez. 22, 30)

A változást elsősorban magunkon kell kezdeni: elsődleges feladatunk, hogy magunk bűnös természetét és bűneinket vigyük az Úr elé és kérjük az Ő kegyelmét és irgalmát életünkre, hogy fokozatosan egyre közelebb kerülve Hozzá, eljuthassunk abba az állapotba, ahol csak már a Szeretet van jelen. Másodsorban feladatunk a mások bűneiért való engesztelés is, ahogy Szent Margit példájából is látjuk. Ez azt jelenti, hogy azok helyett, akik közömbösek, megtévedtek, nem akarják vagy nem tudják felismerni bűneiket, én leszek az, aki engesztel. Fontos, hogy ne legyen bennem vádlás és ítélkezés, hanem törekedjek arra, hogy tiszta, alázatos lelkülettel engeszteljek. Most ezt az órát kifejezetten erre a célra ajánljuk és elsősorban Magyarország bűneinek engesztelésért imádkozunk végtelenül megbántott Istenünkhöz.

Ha Magyarországra gondolva szívedben indítást érzel, hogy tegyél valamit, akkor hívlak, hogy csatlakozz hozzánk január 18-án hétfőn a Bajai Belvárosi Templomban 17,00-kortartott engesztelő imaórára.

Ha nem tudsz fizikailag jelen lenni, kérlek otthonodban imádkozz velünk! Hiszem azt, hogy ez a legtöbb, amit mi most tenni tudunk hazánkért. Jöjj és imádkozzunk együtt hazánkért, nemzetünkért!

 

Szeretettel és imával,
Medveczky Bertalan

Ciszterci Ház - Baja
6500 Baja Tóth Kálmán tér 5.
+36 (30) 200 5090, (79) 320-188,
iroda@cisztercihazbaja.hu

www.cisztercihazbaja.hu

Scroll to Top